Masterclass all about lavendel

Masterclass all about lavendel AromaWise by Joanne. Oogsten, destilleren en creëren met Joanne Klein Wolterink

Oogst, destilleer en creëer

In deze tweedaagse masterclass, op vrijdag 19 juli en zaterdag 20 juli 2024, wordt jij meegenomen op een “lavendelreis”. In een prachtig natuurgebied in het noorden van Nederland gaan we samen lavendel oogsten en destilleren tot etherische olie en hydrolaat in de koperen ketel.

Beleving, informatie en inspiratie wisselen elkaar af. Van oogst tot productie, van plant tot etherische olie, van EHBO tot meditatie, van bloem tot spijs en nog zoveel meer passeert de revue. Jij ontdekt, proeft, ruikt en ervaart hoe lavendel jouw lichaam, geest en ziel kan verrijken. In deze twee dagen worden al jouw zintuigen aangesproken.

Na deze Masterclass weet jij alles over de plant lavendel, haar geurende producten en essentie. Will Buitenkamp van de Dragende Natuur en Joanne Klein Wolterink van AromaWise nemen je mee op deze ontdekkingstocht vanuit hun passie en ervaringen.

Masterclass all about lavendel AromaWise by Joanne. Oogsten, destilleren en creëren met Joanne Klein Wolterink

Lavendel, het blauw-paarse wonder, bloeiend midden in de zomer, zit vol verhalen en wijsheden. Deze kruidige bloem beroert al je zintuigen en de etherisch olie en hydrolaat zijn er om jouw lichaam, geest en ziel te verrijken.

Connect, proef en ruik. Zet al je zintuigen open en ervaar de kracht van Moeder Natuur.

Wat gaan we doen

Op de eerste dag gaan we de biologisch lavendel uit de tuin van Will oogsten. Het opkweken van verschillende lavendelsoorten met zijn Goddelijke geur is al jaren een passie van haar.

Als aromatherapeut weet ze alle wetenswaardigheden over ieder lavendelsoort en het gebruik van etherische olie, zowel therapeutisch, culinair als creatief. Op praktische wijze laat ze de ziel van de plant diep bij je binnen komen.

Na de oogst gaan we samen destilleren in de koperen ketel van Joanne op een prachtige natuurplek. Van kinds af aan is het “vangen” van geuren uit Moeder Natuur een passie van haar. Je gaat meehelpen en zien hoe de geur uit de lavendel wordt “gevangen”. De eerste druppel, die door allerlei natuurlijke processen uit de ketel verschijnt, is een ervaring om nooit te vergeten. De alchemist in jou wordt aangeraakt.

Als aromatherapeut, alchemist en geurontwikkelaar neemt Joanne je mee op reis naar het verhaal van ieder plant en iedere geur. Zo wordt het beleven van de etherische olie en hydrolaat een connectie van soul to soul.

De tweede dag wordt een dag waarin al je zintuigen worden aangesproken. De producten die ontstaan zijn bij het destillatieproces gaan we verdelen en ervaren. Alle ins en outs over etherische olie en hydrolaat ga je leren. Er wordt gesmuld van lavendel in thee en versnaperingen. En je gaat verzorgingsproducten maken voor een lavendeltreatment.

Een dag vol creativiteit, geurbeleving en geurmeditatie om heel je wezen mee te vervullen. Aan het eind van de dag weet jij All about lavendel en hoe deze kennis toe te passen in je dagelijks leven of in je therapeutische praktijk.

Etherische olie en lavendel hydrolaat, de zelfgemaakte creaties en natuurlijk een beleving om nooit te vergeten, gaan met je mee naar huis.

Praktische info

Deze unieke beleving vindt plaats op vrijdag 19 juli en zaterdag 20 juli 2024 van ongeveer 9.00-17.00 uur.
We starten met het oogsten in de tuin van Will om daarna gezamenlijk naar de Heemtuin in Muntendam te gaan waar de koperen ketel klaar staat.

Wij zorgen voor koffie, thee, water, versnaperingen en lunch.
De fee voor deze masterclass is € 395,- incl. eten, drinken en materialen.

Na aanmelding ontvang je een factuur en zodra de betaling binnen is krijg je een bevestiging van deelname en de laatste belangrijke informatie.

Wij ontmoeten je graag Will en Joanne

Masterclass all about lavendel AromaWise by Joanne. Oogsten, destilleren en creëren met Joanne Klein Wolterink

Gerelateerde nieuwsitems

Aromablends door AromaWise by Joanne

Aromablend, de kunst van creëren met geuren

Het creëren van een unieke aromablend is een samenspel tussen de klant, mij als ontwikkelaar en de geuren uit Moeder Natuur. Een creatief proces, teamwork, afstemming en luisteren met je neus. Een heerlijke geurige beleving waar we gezamenlijk induiken, voor een optimaal eindresultaat. AromaWise by Joanne

Lees meer
Unieke studiereis naar de rozenvelden in Turkije met AromaWise by Joanne

Rozen-studiereis

Begin mei, de start van de rozenoogst in Turkije. De gastvrije en hartelijke mensen uit het rozengebied, de destilleerders en mijn collega’s kijken er weer naar uit om jullie te verwelkomen. Vol trots en passie brengen ze verhalen, tradities en wijsheden over.

Ga mee met één van de rozen-studiereizen en wordt helemaal ondergedompeld door de roos en haar omgeving. leer alle ins en outs en laat je zintuigen beroeren. Dit alles overgoten met natuur en cultuur om uiteindelijk vol rozige wijsheden weer terug te gaan naar huis. Een onvergetelijke ervaring.

Onze studiereizen zijn geaccrediteerd door de IFA – International Federation of Aromatherapists

Lees meer
De reden dat planten geur hebben, AromaWise by Joanne

Waarom hebben planten geur

De vraag waarom planten geur hebben wordt regelmatig aan mij gesteld, zo ook waarom ruikt de ene plant sterker als de andere en hoe komt het dat we uit de één wel geurstoffen kunnen halen en uit de anderen niet? Ga mee in de wonderbaarlijke wereld van de geuren uit Moeder Natuur en ontdek.

Lees meer
Reuktraining, gymnastiek voor je neus

Reuktraining, gymnastiek voor je neus

Verlies van reuk heeft veel impact op ons dagelijks leven. We ruiken de hele dag door, bewust en onbewust. We ruiken bij iedere ademhaling en dat is toch wel zo’n 15.000 keer op een dag. Maar wat als je je reuk hebt verloren?

Lees meer
AromaWise by Joanne geurworkshops, geurpresentaties, geurconsultancy