Destilleren van de Grove Den

Najaar in Zelhem, wandelend door het groene dennenbos. Wuivende dennentoppen die als het ware mij uitnodigen om even stil te staan, om me heen te kijken en de rust te ervaren. Ik hoor enkele vogels fluiten en voel een licht briesje om me heen en zie de eerste zonnestralen verschijnen.

Al vroeg was ik wakker geworden, dat gebeurd me altijd als ik me verbonden voel met de natuur en weet dat ik op pad ga om plantmateriaal te oogsten. Zo ook deze ochtend, mijn wandeltas en oogsttas mee, een goed gevulde fles met water….Tja, ik ben altijd langer weg dan gepland… wandel ik het bos in.

Zorgvuldig knipte ik de takken en twijgen die ik later op de ochtend in mijn destilleerketel zou plaatsen. Vanuit aandacht en respect voor de natuur koos ik het plantmateriaal en koos het plantmateriaal mij. Dankbaar zat ik zwijgend nog even op het bankje te kijken naar de wuivende dennen voordat ik weer op weg ging naar “huis”.

Vandaag heb ik een combi-destillatie gedaan. Dat betekend dat ik zowel in de “buik “ van mijn koperen alambiek als in de korf in plantmateriaal heb gedaan. Een combi van water- en stoomdestillatie. Na een proces van enkele uren kwam er een heerlijk naar dennebos geurende hydrolaat uit.

Grove Den hydrolaat

Zodra ik dennenhydrolaat om me heen spray ben ik gelijk terug in het Zelhemse bos. De frisheid van de ochtend, de geur van regendruppels op het zandpad komen mijn neus binnen. Een ontspannen gevoel dat ik altijd heb na een boswandeling valt over me heen . Een  vredig gevoel ontstaat diep van binnen. Iedere keer als ik behoefte heb aan ontspanning spray ik even deze hydrolaat om mij heen en ik ben gelijk weer terug in dit gevoel

Waar kun je Grove den hydrolaat voor gebruiken?

  • Sprayen om jezelf of een ruimte in een bepaalde sfeer te brengen
  • Als gezicht tonic bij een onzuivere huid. Spray het op je gereinigd gezicht en laat het op een natuurlijke manier drogen
  • Voeg een scheutje toe aan je badwater en doe thuis aan  “forest bathing”
  • Gebruik het na het scheren, het verfrist, desinfecteert en verzacht de huid
  • Als je een kleimasker gebruikt voeg dan den hydrolaat toe ipv water

Geniet van de kracht van Moeder Natuur en wil jij een geurenexpeditie meemaken? Lees hier meer

With love, Joanne

Gerelateerde nieuwsitems

Reuktraining, gymnastiek voor je neus

Reuktraining, gymnastiek voor je neus

Verlies van reuk heeft veel impact op ons dagelijks leven. We ruiken de hele dag door, bewust en onbewust. We ruiken bij iedere ademhaling en dat is toch wel zo’n 15.000 keer op een dag. Maar wat als je je reuk hebt verloren?

Lees meer
AromaWise by Joanne geurworkshops, geurpresentaties, geurconsultancy

Hydrolaten

Wat zijn hydrolaten? Hydrolaten, de bloemenwaters, kruidenwaters, ook wel aromawaters genoemd is een product dat

Lees meer
AromaWise by Joanne geurworkshops, geurpresentaties, geurconsultancy