Chakra healing met etherische oliën

Chakra healing met etherische oliën
balans in levensenergie voor jouw welzijn

In het lichaam bevinden zich energetische centra die bekend staan als chakra’s. Deze chakra’s spelen een essentiële rol in het behoud van je fysieke, emotionele en spirituele gezondheid. Chakra healing is een methode die erop gericht is om deze energiecentra in balans te brengen, wat leidt tot een verbeterd welzijn. Etherische oliën, afkomstig uit de Moeder Natuur worden steeds populairder als ondersteuning bij chakra healing. Ze kunnen een krachtige bijdrage leveren aan het herstel van je levensenergie en het bevorderen van balans in jouw leven.

Wat zijn chakra’s

Chakra’s zijn de energiecentra van je lichaam. Ze verdelen de flow van levensenergie, ook wel prana genoemd door je lichaam, aura en zelfs daarbuiten. Dit energiesysteem, afkomstig uit India, is al meer dan vierduizend jaar bekend en bestaat uit zeven hoofdchakra’s. Deze chakra’s beginnen bij de basis van je ruggengraat en reiken tot aan de kruin van je hoofd. Elk chakra heeft een uniek doel en thema

zoals aarding, veiligheid, passie, creativiteit, zelfvertrouwen, innerlijke kracht, puurheid, compassie, expressie, inzicht, bewustzijn en verbinding.

In een ideale situatie stroomt de levensenergie vloeiend door alle chakra’s heen en zijn ze met elkaar verbonden in harmonie. De waardevolle informatie die ze continue met elkaar uitwisselen zijn dan volledig in balans. Jij voelt je in balans en vol levensenergie.

Chakra healing en balans

Chakra’s kunnen door allerlei omstandigheden uit balans raken wat weer leidt tot fysieke, emotionele of spirituele ongemakken. Denk bijvoorbeeld maar eens aan gevoelens van onzekerheid, verwarring, een gebrek aan energie of moeite met het uiten van emoties. Zo ook kunnen ingrijpende gebeurtenissen je uit balans halen. Wanneer één chakra uit balans is kan dit al invloed hebben op je vitaliteit en de manier waarop jij jezelf en je omgeving ervaart.

Door het balanceren van chakra’s kunnen symptomen worden verminderd. De natuurlijke energiestroom in je lichaam wordt hiermee hersteld en je kunt weer makkelijker meegaan met de flow van de dag.  

Er zijn verschillende manieren voor chakra healing, zoals meditatie, yoga, muziek, edelstenen, voeding en kleuren. Zo ook aromatherapie met de etherische oliën.

De kracht van etherische oliën in chakra healing

Etherische oliën, de pure essentie van Moeder Natuur zijn een krachtige ondersteuning bij chakra balancing. Ze zijn een stimulator omde energiewielen weer soepel laten te draaien. Je levensenergie kan dan weer op een natuurlijke manier stromen zodat jij weer een diepe connectie mag voelen met de essentie van wie je in wezen bent.

Elke etherische olie heeft eigenschappen die inspelen op de behoeften van jouw chakrasysteem. Ze hebben energetische frequenties die resoneren met een chakra.  Door de juiste oliën op het juiste moment te gebruiken, bij de juiste chakra,  kun je disbalans in energiecentra opheffen en de energiestroom herstellen. Kijk maar eens naar mijn onderstaande tips en laat je inspireren.

Chakra 1 – Wortelchakra (Muladhara): Je basis voor een sterk fundament en gevoel van veiligheid. Vetiver of Mirre helpt je weer om met stevige met benen op de grond te staan.

Chakra 2 – Sacraalchakra (Svadhisthana): Je plek van creativiteit en emoties. Ylang-ylang of Benzoe nodigen je uit om te genieten van de zoetigheid des levens en dat je emoties mag laten stromen.

Chakra 3 – Zonnevlechtchakra (Manipura): Jouw gebied van de energetisch spijsvertering, je kracht en zelfvertrouwen. Gember zal je verwarmen en Jeneverbes geeft je bescherming.

Chakra 4 – Hartchakra (Anahata): Jouw centrum voor liefde, compassie en verbinding. Rozenolie en Bergamot helpen je om liefde te geven, te ontvangen en eigenwaarde te versterken.

Chakra 5 – Keelchakra (Vishuddha): Jouw communicatie centrum en expressie. Blauwe kamille ontkrampt en douglasspar ondersteunt je om eerlijk en krachtig te communiceren.

Chakra 6 – Derde Oog Chakra (Ajna): Je poort naar intuïtie en wijsheid waar Mirte en Ciste Rose helpen je derde oog te openen en je innerlijke visie te versterken.

Chakra 7 – Kruinchakra (Sahasrara): Je bron voor spirituele verbinding en verlichting. Engelwortel en Elemi openen je kruinchakra en verbinden je met het hogere zelf vanuit aarding.

Chakra healing in je dagelijkse leven

Het is eenvoudig om chakra healing te integreren in je dagelijks leven. Dit kun je al doen door er elke dag even aandacht aan te geven. Even een moment voor jezelf te nemen, een kopje thee te zetten, lekker muziek luisteren, gezond eten. Of een mindfull oefening te doen, mediteren of gewoon even rustig zitten. Door dit te combineren met  etherische oliën is heel effectief.  

Door regelmatig tijd te nemen voor jezelf en bewust te zijn met je energetische balans, kun je op de lange termijn de vruchten plukken van een verhoogde levensenergie en een verbeterd welzijn.

Wil je chakra healing met etherische oliën integreren in je dagelijkse leven, dan heb ik hier weer wat tips voor je:

Verdampen: Voeg een paar druppels van je favoriete etherische olie toe aan een diffuser. Laat de geur door je ruimte verspreiden tijdens een meditatie, yoga of gewoonweg  voor de geurbeleving.

Directe applicatie: Meng 1-3 druppels etherische olie met een 10 ml draagolie en masseer zachtjes in op het corresponderende chakra gebied.

Aromatische badritueel: Neem een schaaltje met zeezout of yoghurt met honing. Voeg 1-3 druppels etherische olie toe. Meng het goed met elkaar en voeg het toe aan je warme bad. Geniet van de ontspanning en balancing.

Inademing: Breng een druppeltje olie aan op een geursteen of een poreuze steen uit de natuur. Sluit je ogen en adem subtiel de geur in. Connect van soul to soul en volg de geur met iedere ademhaling. Doe dit zolang jij wilt en leg de geursteen daarna naast je als anker.

Jouw reis naar essentie van welzijn

Chakra healing met etherische oliën is een prachtige manier om de natuurlijke stroom van je energiesysteem te herstellen en je welzijn te verhogen. Door de kracht van moeder natuur te omarmen, kun je je levensenergie in balans brengen, zodat je op alle niveaus  fysiek, emotioneel en spiritueel welzijn ervaart.

Laat je inspireren door de kracht van Moeder Natuur. Ontdek hoe je met etherische oliën je chakra’s kunt helen. Ontdek hoe de essentie van je welzijn hiermee versterkt kan worden. Ik gun het je om in balans te zijn, verbonden te zijn met de kern van wie je bent en kunt leven vanuit hart en ziel.

Blijf sprankelen, blijf in balans, en geniet van jouw reis naar een hoger niveau van welzijn
With love, Joanne

En wil je meer met chakra healing

Dan is er voor zowel de beginner als professionals een mooi programma

E-learning een chakra balancing experience voor beginners: Als je net begint, kun je de e-learning volgen met de chakra balancing experience, ondersteund door de Chakra kit met pure aromablends met uitsluitend etherische oliën met een hoog therapeutische waarde. Dit biedt een toegankelijke manier om de basis van chakra healing te leren en te ervaren.

Specialisatie Essentie tot welzijn chakra balancing voor professionals: Voor therapeuten en zorgverleners is er de HBO geaccrediteerde specialisatie Essentie tot welzijn chakra balancing. Deze specialisatie biedt diepgaande kennis en vaardigheden om chakra healing professioneel toe te passen.

Gerelateerde nieuwsitems

AromaWise by Joanne geurworkshops, geurpresentaties, geurconsultancy